Следвайте Гласове в Стокхолмският арбитраж постанови финландската държавна компания Gasum да

...
 Следвайте Гласове в Стокхолмският арбитраж постанови финландската държавна компания Gasum да
Коментари Харесай

Стокхолмският арбитраж: Указът на Путин за плащане на газа в рубли е законен, финландската Gasum да плати на Газпром 300 млн. евро

 Следвайте " Гласове " в 
Стокхолмският арбитраж постанови финландската държавна компания Gasum да заплати на " Газпром Експорт " над 300 млн. евро просрочени отговорности, като откри, че прекъсването на доставките заради отхвърли на компанията да заплаща за газ в рубли е законно, заяви съветската държавна компания.

" В решението си арбитражният съд, наред с други неща, разпореди на Gazum да заплати на " Газпром Експорт " над 300 млн. евро просрочени отговорности за доставки на газ и по отношение на неизпълнението на задължението " вземи или заплати ", както и лихви за забавено заплащане ", се споделя в изказване в формалния канал на Gazprom в Telegram.
Съдът също по този начин признава издаването на указа на Владимир Путин за прекосяване на заплащанията за доставки на газ към рубли като форсмажорно събитие по контракта. По този метод арбитражът удостовери законосъобразността на дейностите на съветската страна, която на 21 май спря прехвърлянето на гориво за Финландия заради отхвърли на Gasum да одобри новите условия на заплащане.
" Арбитражът също по този начин задължава страните да продължат договарянията по контракта за разрешаване на обстановката с по-нататъшните доставки ", заключава Газпром. Уточнява се, че решението е признато на 14 ноември.

На 23 март Владимир Путин разгласи, че заплащанията за доставките на природен газ за Европейски Съюз и други страни, които са наложили наказания, ще се правят в съветски рубли, като по този метод ще се избегне потреблението на долари и евро в изчисленията. След това президентът подписа декрет в този смисъл и съобщи, че в случай че купувачите от недружелюбни страни не заплащат в съветска валута от 1 април, Русия ще смята това за несъблюдение на газовите контракти.
" Газпром Експорт " уведоми Gasum през април за смяната в изискванията, само че финландската компания не я одобри. Тъй като фирмите имаха основни различия и по други условия на контракта, Gasum реши да отнесе всички разногласия, свързани с контракта, към арбитраж.
Източник: ria.ru
 
 
 
17 Ное 20228417 Ное 20226417 Ное 202247017 Ное 202246917 Ное 202243717 Ное 2022349КоментариПросто Киро17 Ное 2022 13:56ч.
Упсссссссссссссс
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022111315 Ное 202230016 Ное 202248324 Sep 20222751
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР